The Beaver (2011)

beaver-dvd.png

Walter Black er et håpløst deprimert individ som har mistet all glede i livet, og depresjonene har blitt så voldsomme at de påvirker både hans privatliv og jobben. Inntil han en dag oppdager en hånddukke – en bever, som skal vise seg å få stor betydning for ham. Walter begynner å kommunisere via denne dukken, og snart styrer hånddukken det meste. Til å begynne med ser dette ut til å være Walters redning, men det tar ikke lang tid før det å leve livet sitt gjennom en hånddukke tar overhånd, og heller gjør ting verre enn før…!

“The Beaver” i Jodie Fosters regi er en god skildring av en mann med enorme plager og hans kamp for å komme tilbake til virkeligheten. Hun har en god fortellerstil og gir filmen både dybde og følelse. Skandaleomsuste Mel Gibson spiller en rolle som lett kunne vært inspirert av ham selv. Mannen gir en så enormt god framføring av en temmelig mørk karakter, at det nesten er skremmende. Samarbeidet mellom Gibson og regissør Foster gjør “The Beaver” til en original, men god, vinkling på temaet depresjoner, og filmen faller heldigvis ikke i fellen for å latterliggjøre eller bagatellisere. Man ler av det hysteriske påfunnet å leve sitt liv gjennom en hånddukke, samtidig som man får sympati med karakterene, og sitter igjen med tanker på dem som måtte ha slike plager.

“The Beaver” er en god film som, til tross for sitt mer alvorlige tema, gir en god følelse takket være sine elementer av god humor og gode karakterer. En god jobb bak kamera for Jodie Foster (som for øvrig gjør en knall rolle som Walters kone foran kamera) dette.

7/10

Blogg

Filmfrik

Dato

27. desember 2011

Forfatter

Thomas D.J

Kategorier

Anmeldelser, Blu-ray

Merkelapper

Drama, Humor, Jodie Foster, Mel Gibson, The Beaver