Topp 10 – Movie Scores

john_williams.jpg

John Williams i kjent positur

Ingen filmmusikk kan noensinne slå praktverkene “Lord of the Rings” og “Star Wars”, så for ikke å gjøre det “feigt”, lar jeg disse holde seg i en kategori for seg. Her følger dermed en liste over mine 10 favoritter av instrumental filmmusikk. Vi snakker selvfølgelig om hele musikken, ikke enkeltmelodier. Likevel vil jeg legge ut videosnudder med themet fra de ulike. Fra tiende til første, here goes:

10. TWISTER- Mark Mancina

På grunn av måten Mark Mancina får musikken til å HØRES ut som en orkan og generelt dårlig vær.

09. INDEPENDENCE DAY – David Arnold

Fullt orkester! WOHOO! Og BARE orkester, nada synth.

08. THE ROCK – Nick Glennie-Smith, Hans Zimmer & Harry Gregson-Williams

Fordi man skal lete lenger for å finne en åpningsscene som er bedre enn i denne filmen, og actionmusikk som er mer skreddersydd til en film enn dette. Og så ER det tross alt litt Zimmer inni der.

07. CRIMSON TIDE – Hans Zimmer

Fordi denne musikken er så godt komponert at man trenger knapt se filmen for å føle den klaustrofobiske ubåtstemningen. Her er det frysninger all over the place!

06. DINOSAUR – James Newton Howard

Fordi dette bare er mektig! MEKTIG!!

05. TRANSFORMERS – Steve Jablonsky


Fordi det er musikken til Transformers, og den er awesome!

04. GLADIATOR – Hans Zimmer

Fordi det er Zimmer, og det beste han noensinne har laget! Og fordi han ble snytt for en Oscar det året!

03. TITANIC – James Horner

Fordi det er James Horner, og den musikken han ENDELIG fikk en Oscar for, og at det er Sissel Kyrkjebø som synger vokalen.

02. FORREST GUMP – Alan Silvestri

Ikke bare fordi dette er favorittfilmen min, men også fordi denne musikken er så stappa full av følelser at den gir meg en indre ro og sjelefred ulik noen annen filmmusikk.

Men når alt kommer til stykket, er det ingen som kan måle seg med

01. BRAVEHEART – James Horner

Jeg kommer aldri til å tilgi Akademiet for å ikke gi Horner Oscaren dette året, til fordel for den italienske “Il Postino“. Braveheart ER det beste som noensinne er komponert av filmmusikk. Det er bare å gi James Horner prisen for beste filmusikkomponist allerede. Dette kan aldri toppes. Nuff said!