Fem fine film-apper

Dagen min er ikke helt den samme uten disse appene. Finn det som passer for deg.

IMDb

Av mer eller mindre naturlige årsaker får jeg ofte spørsmål relatert til film når jeg er ute blant venner. Selv om jeg gjerne skulle utropt meg til quiz-ekspert på tema er dette selvsagt ikke (alltid) tilfellet, og da er denne appen det første jeg tyr til for å besvare spørsmål som kommer opp.

Appen er naturligvis knyttet opp mot nettsiden Internet Movie Datebase, og inneholder alt tenkelig og utenkelig informasjon angående film og tv. Med enkle søkemuligheter, tydelig brukergrensesnitt og nyttige forsidelinker til det nettsiden fronter av nyhetssaker, finner du her fort frem i underholdningsverdenen, og du har alltid muligheten til å være beredt dersom du skulle undre deg over noe knyttet til gamle, nyere, eller kommende filmer. Personlig bruker jeg appen mye knyttet opp mot skuespillere, filmografier og brukervurderinger av filmer jeg selv kunne tenke meg å se.

Pris: Gratis

Filmweb

Dette er en app rettet mot kino og kinoprogram. Med appen vel installert kan du velge deg din lokale kino, og umiddelbart motta oversikt over alle filmer de viser. Klikk på filmen du vil se, og du linkes mot filmwebs filminformasjon, og får samtidig opp en oversikt over når filmen spilles på din kino (ikke bare i dag, men ut hele uka). Videre kan du lekende lett bestille billetter til filmen via mobilen din, og disse blir sendt deg på e-post slik at du kan skrive dem ut via pc. Det finnes en annen app som også tilbyr tilsvarende muligheter (se nedenfor), men i skrivende stund er den kun tilgjengelig for iPhones operativsystem.

Artig brukergrensesnitt og intuitiv navigering.

Pris: Gratis

eBillett

Denne applikasjonen tilbyr alt det som står ovenfor, men har en vesentlig fordel: Billetten du kjøper her får du rett på mobilen din. Alt du gjør er å vise frem den tilsende QR-koden i til billettøren, og voila: Du kan spasere rett inn uten papirbillett. Foreløpig er denne appen kun tilgjengelig for iPhone, med Android versjonen er på veg.

Artig brukergrensesnitt og intuitiv navigering også her.

NB: Ikke alle kinoer tilbyr denne løsningen.

Pris: Gratis

Totalfilm

Totalfilm er først og fremst et magasin som du normalt sett kjøper på Narvesen. De var imidlertid blant de første til å tilby hele sitt blad digitalt også. Her finner du alt fra fyldige portrettintervjuer, behind-the-scenes saker, filmomtaler og et utall mange andre magasin-relaterte sjangere som vever et flott bilde av alt som skjer i filmverdenen akkurat nå.

Selve appen er gratis, men oftest må du betale for selve bladet (noen ganger tilbyr de enkelte nummer gratis). Før kjøp kan du bla gjennom hele magasinet i miniformat uten kostnader (preview), og det går også an å handle blant massevis av tidligere utgitte blad dersom det er noe du skulle ha lest mer om.

Navigeringen er veldig enkel, og du har en meny som lar deg se over alt du har kjøpt/lastet ned, samt kikke over andre blader man kan kjøpe fra samme forlag.

Pris: App gratis, hvert enkelt koster fra 0 til ca 45 kroner.

DVD profiler

Denne er for de som er interessert i DVD og BD, og som eier mange av dem. Appen gir deg mulighet til å lage en glimrende database over alle filmene du eier. Man skriver inn nummeret under strekkoden på dvd-coveret, og appen henter inn all informasjon knyttet til nettopp den DVD/DB utgivelsen. Du vil alltid ha full kontroll på dvd-samlingen din fra nå av. Appen finnes også som et PC-program, og hvis du, som meg, anskaffer begge deler, kan du synkronisere de to mot hverandre.

På DVD-profiler vil filmene dine bli nummerert, du får tilgang på cover-bildene, oversikt over absolutt ALT innhold på diskene dine, og du kan søke opp filmer i samlingen din både via titler, skuespillere, aldersgrenser osv. Det linkes også til en rekke kjente nettsteder hvor du kan lese omtaler og lignende om hver eneste film i samlingen din. Mulighetene er mange.

Dette er først og fremst et organiseringsverktøy for samlere, men et verdifullt et sånn sett.

Pris: 49 kroner

Blogg

Filmmartin

Dato

13. august 2012

Forfatter

Martin Svennæs

Kategori

Artikler