Kommende skoleprosjekter

Etter forrige skoleårs fantastiske suksess med "Hunger Games Prosjektet" (HGP), er det med stor iver jeg ser frem mot lignende utfordringer i 12/13. Og ideer har jeg nok av. "Flukt", "Catching Fire" og nettavis står på listaDet ville vært spennende å høre om dere har noen forslag også.

Å dra inn film i undervisning vil for meg alltid være et mål i seg selv. Ikke for å bare se en film, men for å bringe en annen, annerledes og supplerende dimensjon til arbeidet jeg og elevene mine holder på med. I år underviser jeg primært på 8. trinn i engelsk, og må derfor finne filmer som er egnet for et ungt publikum, og berører temaene vi er inne på. Jeg har allerede valgt meg et noen, og skal poste opplegg omkring dem så snart de foreligger.

Allerede nå står en mulighet på trappene med den norske filmen "Flukt" (bildet) hvor jeg er heldig nok til å kjenne ei av hovedrolleinnehaverne. Jeg håper å kunne få med meg en gjeng ungdommer på kino for å se denne, og deretter lage et arbeidsopplegg omkring den.

I år kommer jeg opgså til å være ansvarlig for drift av en annen nettside, nemlig nettavisa til Børstad ungdomsskole på Hamar. Her vil det være naturlig og etter hvert dra inn filmkritikk som en sjanger, og jeg vil promotere mine elevers arbeid blant annet via filmmartin.no.

Det er imidlertid mer spennende å tenke stort: Hva kan dras igang i stor skala, slik som det nevnte HGP? Først og fremst er det narutlig å allerede nå tenke på oppfølgeren "Catching Fire". Den filmen vil ikke være klar for norske kinoer før neste skoleår igjen, men der jeg i fjor måtte planlegge raskt på tvers av skoler med fantastisk hjelp fra Hamar Kino ønsker jeg nå å være ute i god tid. Avtalen jeg fikk til i fjor var av et enestående slag, og jeg håper et samarbeid kan gjentas.

Det er synd at Kon Tiki kom litt for brått på skoleåret. Vi rakk ikke å komme ordentlig i gang før filmen allerede var sett av Gud og hvermann, så jeg har aldri vurdert å gjøre noe ut av denne. Den vil imidlertid være å regne for obligatorisk for et hvert skolebibliotek når den kommer på DVD, spør du meg.

Hva tenker dere? Spesielt kunne det vært gøy å se hva dere ungdommer - dere elever - kunne tenkt dere å jobbe med,d ersom film plutselig fikk innpass på timeplanen.

Blogg

Filmmartin

Dato

25. september 2012

Forfatter

Martin Svennæs

Kategori

Bloggen

Les mer

Forrige:
Flukt

Neste:
Modig