29,652 besøkende, 351 poster, vi ruller som generalen i 2008

General2020The20Bruckman2020Keaton_.jpg the General
Min første hele Buster Keaton-film ble en blandet opplevelse. Enkelte flotte stunts og noen aldeles nydelige kameraføringer veier opp for en ikke akkurat spennende handling. Men slagscenen på slutten sementerer klassikerstatusen. Keaton føles viktigere og dypere enn Chaplin som filmskaper, men har heller ikke helt den samme presisjon, tempo og galskap. Vet ikke hvem jeg foretrekker ennå, men jeg holder en knapp på Buster, som det blir flere møter med her i 2008.

________________________________________

tordendomen3.jpg
En voldsom entusiasme i første pulje gjør at det fort blir publikumsrekord her i løpet av januar. Her er først resultatene fra første pulje, for de som ikke allerede har sett dem i forrige kommentarfelt:

01) SUPERMAN RETURNS vs. JOHNNY GUITAR 6-13
Overraskende mye kjærlighet til en obskur liten western, eller var det prosteststemmene som gjorde susen?

02) MURDERBALL vs. THE PROPOSITION 12-10
Morsom fight, Murderball ruller videre, litt overraskende.

03) CARNIVAL OF SOULS vs. MARY POPPINS 8-9
Kommer ikke over hvor få som faktisk hadde sett begge.

04)FIDO vs. TRANSFORMERS 12-12 og dødt løp! Dette har aldri skjedd i tordendomens historie. Med en tåre i øyekroken sender jeg Fido videre. Transformers skal ses på nytt i løpet av uka, så Optimus prøver seg på nytt neste gang.

05) A FISTFUL OF DOLLARS vs. THE APARTMENT 9-10
Rettferdig synes jeg, egentlig.

06)THE HUDSUCKER PROXY vs. PUMP UP THE VOLUME 14-4
Lite kjærlighet til Christian Slater i årets dom.

07) BEOWULF vs. THE HOST 8-10
Et vanskelig oppgjør for meg, skulle gjerne hatt begge videre, men i år er det sånn hele veien.

08) THE MALTESE FALCON vs. MOUNTAIN PATROL KEKEXILI 13eller14-5
Lorre, Greenstreet, Astor og Bogart går nok langt.

RUNDE EN, DEL TO
Forrige runde var full av klassikere og westerner, denne gangen ble det litt mer obskurt. Trekningen er nok en gang foretatt av Fru Ut og Ut Jr, så ikke skyld på meg.

09) DAWN OF THE DEAD (78, Argentos Cut) vs. BLACK SHEEP
Noen burde lage dette som en film. Sinte sauer går amok på et kjøpesenter og forbrukerne biter voldsomt tilbake. Hæææærlige sauer til tross; en stemme til Dawn.

10) STROSZEK vs. EL TOPO
En for filmantropene, dette. Dansende kyllinger til tross: min stemme må gå til El Topo. Jeg får neppe se maken, i hvert fall ikke før jeg ser Holy Mountain.

11) THE GREAT GAMBLER vs. DYNAMITE WARRIOR
Amitabh Bachan med skikkelige koteletter mot thailandske stuntfolk med dynamitt. Dette hadde også blitt en bra film, blodig og lang og med fete funky dansenumre. Men har noen sett dem? Dynamite Warrior får min stemme.

12) CLERKS 2 vs. CHILDREN OF MEN
To filmer i det nedre sjiktet av de 64 som kom med i år, den ene litt overvurdert, den andre litt undervurdert. Siden Rosario Dawson er til å spise opp får hun min stemme.

13) FUTURAMA: BENDER´S BIG SCORE vs. NACHO LIBRE
Jeg kan ikke stemme mot Futurama her, selv om Nacho virkelig fortjener mer kjærlighet enn han har fått til nå.

14) EKLAVYA – the Royal Guard vs. SURF´S UP
Mer Bollywood og big B, denne gang er motstanderen en overraskende god pingvinfilm. Men Eklavya kaster kniver på duer i flukt med bind for øynene og har ingen vanskeligheter med å avlive slappe sørferpippiper.

15) THE MAGNIFICENT TRIO vs. KABUL EXPRESS
Den første av flere katakombefilmer skal prøve seg moe en snasen kungfu-rulle fra sekstitallet. Ti Lung og Jimmy Wang Yu drukner desverre i Pepsibokser, og gutta i Kabul får min stemme.

16) A SCANNER DARKLY vs. HOT FUZZ
Aiaiai. Ønsket begge disse langt, men Hot Fuzz får stemmen. Så får heller Noia-Keanu skyte opp i lufta med pistolene sine mens han roper “Aaaaaaah!”.

Lørdag tenker jeg det passer med ny runde, det betyr sikkert at den kommer fredag i steden, vi får se.