Det var en gang…

Notes on a scandal

486838471_e38df752fe.jpg

Det var en gang en søt og populær kvinne, Sheba Hart (Cate Blanchett). Hun var lei av å gå hjemme med sønnen sin, Ben, som har Downs syndrom, så hun bestemmer seg for å blir kunst & håndtverkslærer i stedet. Etter å ha prøvd det i noen dager, bestemmer hun seg for å ha sex med sin svært så talentfulle 15-årige elev, Steven (Andrew Simpson). Dette blir selvfølgelig oppdaget av den strikse og manipulative Barbara Covett (Judi Dench), som vet å benytte seg av denne fordelen av å vite noe som kan ødelegge livet til en søt og populær kvinne. Og plutselig var ikke kvinnen så søt og populær lenger…

Bare for å ha sagt det: Dette er ikke noen lystig film! Etter filmen satt jeg igjen med en ekkel følelse i magen p.g.a. handlingene til både Sheba og Barbara, men i tillegg får man på en rar måte sympati med dem på den måten at man synes synd på dem. Begge disse sterke kvinnene blir etter hvert bare patetiske og stakkarslige. De har forutsetninger for å få et fint og lykkelig liv, men så tukler de det til så til de grader!

Filmen kunne fort blitt kjedelig og forutsigbar og på en måte er den forutsigbar, men på en annen måte har den dybde gjør at den ikke blir helt standard. Mye av grunnen til dette tror jeg nok er fordi rollepersonene er såpass sammensatt. Man blir kjent med dem og ser at de har mange ulike sider. Det gjør at filmen har vokst etter at jeg så den. Den trengte rett og slett å synke litt.

Både Blanchett og Dench leverer som vanlig flotte rolletolkninger og var mye av grunnen til at jeg hadde lyst til å se filmen. Men også nykomlingen Andrew Simpson gjør en kjempebra jobb!