Kiki + Katakombeoppdatering: De som slapp unna.

FILMER SETT SIDEN SIST:

Kiki's Delivery Service

Ble testet ut på en trøtt og sliten Ut Jr, og falt egentlig litt gjennom. Ikke fordi det er en dårlig film, men fordi handlingen er for avansert for en to og et halvtåring. Han likte å se kiki og jiji (st.?) fly på sopelimen og sånt, men de roligere partiene var vanskeligere å identifisere seg med enn i Totoro. Mange Studio Ghibli og Myiazaki-fans har Kiki som sin favoritt, og jeg likte den enda bedre ved andre kikk, men som junior foretrekker jeg filmene med kraftigere fantasyelementer. Spirited Away og Mononoke er mine favoritter sammen med Totoro.

___________________________________________________

KATAKOMBENE: T minus 35 dager

Lurer du på hva som foregår? Se her.

Dagen nærmer seg, lokalet er booket, gjestelista satt opp, programmet klart (foreløpig). Hadde det ikke vært for masse sykdom her i bunkersen i August ville inivtasjoner ha gått ut også, men det kommer i løpet av måneden. Dere som allerede er på gjestelista kan godt sende meg en mail, slik at jeg har et sted å sende invitasjonene. Alle er invitert +1, d.v.s at alle kan ta med seg en person.
——–
De inviterte er:
Tor Andre, Iversen, GBang og Djen, TmwtP, Asbjørn, Razorhack, Nils J. Nesse, Hjorthen og FilmMartin (Filmbloggerkollegaer, 4 ganske bekreftede, Iversen og Djen sliter med å få det til)

Marchus, Haakon, Anne og Sharkbait (Resten av Fred Ut,Sønns faste kommentatorpanel, 2 ganske bekreftet)

Saccarina, Zann, Laberfilm, Swankmajer (Forumfantaster fra D7U/gjemmestedets forum, ingen bekreftet)

Tore, Inge, Erik, Lars Petter, Øystein, Tante Ut (Lokale filmhoder, 2 bekreftet)
———

Vi kan altså bli alt fra 10-15 til ca. 60 mennesker.

(send meg en mail på gigaloff(alfakrøll)c2i.net hvis du har lyst til å komme eller du vet at du er invitert og navnet ditt mangler. Vi har masse plass.)
———-

Programmet er klart i foreløpig utgave, kommer jeg over noe tøft kan jeg selvfølgelig hive det inn i siste øyeblikk. Kriteriene på forhånd var at det skulle være stor spredning i sjanger, geografi og produksjonsår, at det ikke skal vises ting som går/kommer på kino eller er lett tilgjengelig på video, og at alle skulle få se noe de ikke har sett før. Det ser ut som jeg har fått til dette. Referansegruppa mi (Tor Andre og Fru Ut) virker i hvert fall ganske fornøyd. Balansen tipper nok mot nyere asiatisk film (særlig siden jeg kommer til å kjøre en bollywoodfilm), men det skulle neppe skremme bort noen. Mengden Skrekk/Blod/Gørr er for øyeblikket så liten at selv Fru Ut kan se alt. Tunge filmkunstneriske mesterverk er det heller ikke mange av. Jeg hadde i det hele tatt aldri trodd at programmet skulle se så lett ut…

Hva som skal vises som avslutningsfilm kan forresten du være med på å diskutere.
——-

Ting du ikke får se

Her er filmer som har vært inne på programmet for katakombene, men som slapp unna av forskjellige årsaker. Dette er et vel så spennende program som det vi kommer til å se. Bruk IMDB eller søk på titlene her på siden for å finne ut mer.

ASOKA
Bestemte meg tidlig for å kjøre en Bollywoodfilm, og ville gjerne ha med en med Shahrukh Khan, han er tross alt klodens største filmstjerne. Men det dukket opp en bedre kandidat, dog uten Shahrukh

THE RISING
En lett tilgjengelig bollywoodfavoritt som ble sjaltet ut tidlig fordi alle ventet at jeg skulle kjøre den.

THE KID STAYS IN THE PICTURE
Nydelig dokumentar om superprodusent Robert Evans som jeg lenge vurderte som en startkandidat, før jeg bestemte meg for å ta noe med litt mer fart.

THE CRAZIES/MARTIN
En Romero ble det ikke plass til, desverre.

KAMIKAZE GIRLS
Droppet fordi litt for mange har sett den.

TOR OG KRISTUS
Inges opus er også sett av litt for mange. Mulig han har noe nytt klart.

ACROSS 110th STREET/THE BOSTON STRANGLER
Hadde tenkt å ta med en av disse, men droppet dem til slutt for en heelt annen film.

DOCTOR WHO 27.5: DALEK
Favorittepisoden min fra nye Who droppes fordi serien går i reprise på NRK2 for tiden, og denne episoden vises på nytt bare 14 dager før vi går i katakombene.

THREE: EXTREMES – DUMPLINGS/CUT
Vurderte å legge inn denne som en av de kortere tingene melleom spillefilmene, men det asiatiske innslaget er allerede på godt over halve programmet.

SILMIDO
Kanonbra Dirty Dozen-aktig historie droppes til fordel for en annen favoritt fra samme nabolag.

SAVE THE GREEN PLANET
Ditto. Og noen hater den, uten at jeg helt forstår hvorfor.

EVEN DWARFS STARTED SMALL
Sterk kandidat til avslutningsplassen ble droppet fordi få i forumet var interessert i å se den.

Så nå kan dere lure…