Om Fred Ut, Sønn

Siden jeg har debutert som stolt gjesteblogger på Netcoms iphoneblogg i dag er det mulig det kommer en noen innom her som ikke har vært er før, og da kan det være en ide å ta det hele forfra;

Hei.

Jeg er Fred Ut, og jeg startet tilværelsen min som det mannevonde alter egoet til Thomas Herlofsen. Thomas er født i 1975, ungdomsskolelærer (primært musikk og engelsk) og bor på Gimsøy sammen med Fru Ut (som har holdt ut med ham i mer enn 16 år), Ut Jr. på snart seks og hunden Pea. Når dette skrives har Fru Ut termin, og vi venter fælt på Frk. Ut, noe som forklarer denne videoen.

Når han ikke blogger eller later som han jobber spiller Thomas i det sjuskete rockeorkesteret TorpedoJudas. Han produserer også lavbudsjettselektronika på si under navnet C-Delta. Dessuten har han en Wii og en Xbox360, og hvis han på død og liv må ut en tur spiller han som oftest frisbeegolf i Skien (Scheen) Fritidspark. Han har også fortid som rollespiller, og tar fortsatt fram et brettspill eller Magic the Gathering – kortene sine hvis han får en unnskyldning. Han har begynnelsen på en roman på harddisken, men rekker neppe å skrive den ferdig noen gang.

Men tilbake til Fred Ut:

I begynnelsen (Cirka 2001-2002, tror jeg) kunne du finne meg i et muggent hjørne av Fylleangst.com , den stadig like tilfeldige bloggen til min gode venn Marchus. Der skrev jeg lange utskjellinger av folk og institusjoner jeg ikke likte, uten at de lot seg særlig affisere av det.

Litt senere skrev jeg Fred Uts Guide til cirka 100 Filmer du må se før du Dauer. Den var det en del som likte, så i 2005 startet jeg Fred Ut, Sønn som en ren filmblogg. På vårsiden 08 fant jeg ut at det var morsomt å skrive om andre ting også, og siden har FU,S tatt for seg omtrent 60% film og 40% alt mulig annet rart.

Jeg har ved et par anledninger laget lister over det jeg mener er de beste postene mine, de har ikke forandret seg stort, så du kan finne den siste her.

Jepp. Det var her du kom inn. Mer er det ikke.

Katakombene FAQ

v.1.1, oppdatert 22.7.09

HVA ER KATAKOMBENE?

Katakombene er min årlige samling av kjennere av snodig film. Vi ser en 7-8 spillefilmer og litt kortfilm eller TV, fra tolv om formiddagen til rundt to om natta.

HVOR?

Det hele skjer i Skien, i Katakombene under Lundetangen kinosenter (som er bygget i gamle Lundetangen Bryggeri).

HVEM KAN KOMME?

Folk fra lenkelista på Fred Ut, Sønn, medlemmer av forum.filmantrop.net, samt en del venner og kjente er spesielt velkomne, men det er plass til alle som vil. Bare ta kontakt. Dette er en lukket privatfest så du må gi meg beskjed på forhånd. Jeg har begrenset med senge/sofa/gulvplass/så folk som ikke avtaler med meg spesielt må ordne seg selv i forhold til overnatting og sånt.

KOSTER DET NOE?

Nope. De eneste utgiftene mine er leie av lokalet, og det er det verdt. Det er dyrt nok å reise til Skien som det er. De siste årene har imidlertid leia av lokalet klatret til tre tusen, så det det kommer til å stå en sparegris i lokalet som du kan putte opp til 200 spenn på. Skulle du ha lyst til å gjøre noe økonomisk ut over dette kan du sende en slant til kreftforeningen til minne om Bjørnar Olsen aka Callahan, som hadde lyst til å komme men som aldri rakk det.

HVORDAN LAGES PROGRAMMET?

Programmet er hemmelig fram til Katakombehelgen. De som kommer sender meg forslag (f.eks på mail) til rar film de vil ta med seg, jeg plukker og fyller resten av programmet selv.

HVA SLAGS FILMER PLUKKES UT?

 1. Så få som mulig i publikum bør ha sett dem (dette er det vanskeligste siden en del av katakombepublikummet allerede har sett stort sett altalt)
 2. Jeg forsøker å ha så stor spredning som overhodet mulig på filmenes alder, sjanger og opphavsland, samtidig som det er et uttalt mål å holde folk våkne mesteparten av tiden.
 3. Han/hun som har foreslått filmen bør eie den på (original)DVD, og den bør helst ikke være så enkel å få sett på annet vis.
 4. Den bør være rundt nitti minutter og ha en viss framoverbevegelse, slik at så mange som mulig holder seg våkne så lenge som mulig. Det er selvfølgelig mulig å foreslå TV-episoder eller kortfilmer også.

HVILKE FILMER HAR BLITT VIST TIDLIGERE?

Jeg lister bare opp spillefilmene.

 • K06: His Girl Friday, Rififi, Attack the Gas Station, Omkara, the Great Yokai War, Danger!Diabolik!
 • K07: Faster Pussycat! Kill! Kill!, the Sword Bearer, Kabul Express, Teenagers from Outer Space, the Ninth Configuration, Running on Karma
 • K08: Vargtimmen, White Suns of the Desert, Mister Moto Takes a Chance, Once Upon a Time in China 2, Cannibal the Musical, The Holy Mountain, the King of Kong
 • K09: Sita sings the Blues, Offside, Repo: the Genetic Opera, The Land that Time Forgot, the Lady Eve, Kilink Istanbul Da, Born to Fight

KOMMER DET NOEN PÅLITELIGE PERSONER?

Sikkert ikke, men Katakombene er også tilfeldigvis et av landets største bloggertreff. Hjorthen, Iversen m/madam (Iversen Revisited), Habben (Habben skyter fra Hofta), Tor Andre (Typisk Tor Andre), Marchus (Fylleangst), Haakon (the Evjens) , Nils J. Nesse (Nils J. Nesse), Asbjørn (Filmdagbok), Sonja (Sonjas ordentlige blogg) Jacob og Gunnar (Filmantrop) er for eksempel alle Katakombeveteraner.

HVORDAN HAR DETTE GÅTT TIDLIGERE?

Du finner referat fra tidligere katakomber hvis du søker etter katakombene på Filmdagbok, Hjorthen, Iversen Revisited eller hos forum.filmantrop.net eller du kan se her:
/fred-ut-sonn/innlegg/katakombene-08-joda/

ER DET NOE JEG MÅ TENKE PÅ MENS JEG ER DER?

Ikke stort. Oppfør deg som folk. Vær relativt stille mens folk ser på film. Ikke drikk deg drita, sånn som Petter gjorde i 08, det er litt slitsomt. Ta med deg en god (hage)stol hvis du har sjans, benkene er ikke så enormt gode. Husk at du er der i fjorten timer. D

HVORDAN FINNER JEG VEIEN TIL KATAKOMBENE?

Kjør, fly eller krabb til Skien sentrum. Spør noen om veien til Lundetangen kino. Vi er i kjelleren på nordsida. du går inn døra med bilde av Max Shreck. Eller se på dette kartet.

JEG ER KLAR SOM SKALLEN TIL PETER LORRE. HVA GJØR JEG?

Send meg en mail på gigaloffalfakrøllsf-nett.no og si hvem du er, senest torsdagen før. Jo tidligere jeg vet at du kommer jo morsommere er det for meg (og jeg kan ofte få B til å komme ved å si at A har sagt at han/hun kommer)

Flere spørsmål? Sleng dem i kommentarfeltet!

TORDENDOMEN FAQ

Eh, har dette noe med Tordenbloggen å gjøre ?

Ikke annet enn at Hjorthen, grunnleggeren av Tordenbloggen, likte konseptet så godt at han lagde sin egen vri på det. Men her handler det altså om film, ikke blogger.

Så hva er Tordendomen, da ?

Tordendomen er en ukonvensjonell kåring av gode filmer, en kjærkommen anledning til å krangle om hvilke filmer som egentlig er best. Jeg plukker ut de 64 filmene jeg likte best av dem jeg så siste år, og setter dem opp mot hverandre i et cupsystem til vi står igjen med en vinner. Dere og jeg stemmer på filmene. En begrunnet stemme teller dobbelt. Jeg har dobbeltstemme hvis det skulle bli likt.

Ok, hvor stemmer vi?

I kommentarfeltet til posten der kampene ble trukket. Det er lov å stemme helt neste kamper legges ut, som regel tar det et par dager.

Er det noen kriterier jeg bør ha i bakhodet når jeg stemmer?

Du stemmer som du selv synes, men er det vanskelig å bestemme seg kan dette være til hjelp. Spør deg selv:

 1. Hvilken av filmene synes jeg er best?
 2. Hvilken av filmene synes jeg er mest underholdende?
 3. Hvilken av filmene har jeg mest lyst til å se akkurat nå?

Hmm. Rart. Så dette er en slags tradisjon, altså?

Jepp. Vi starter rundt nyttår (siden filmene skal være sett i foregående år), og dette har pågått siden nyttårshelgen 05/06

Men hva er vitsen, egentlig?

Det er gøy! Og listen med filmer i Æreshallen (der de fire beste fra hver Tordendom havner) blir sakte men sikkert en slags kanon over det ypperste av klassikere. Målet er å ha hundre filmer der, men det kommer jo til å ta 25 år, så vi får se hvor lenge folk gidder å være med.

Hvem kan være med?

Hvem som helst!

Hvilke filmer er med i Æreshallen?

Jo det skal jeg fortelle deg:

 • The Apartment
 • Battle Royale (vinner TD4)
 • Blade Runner (final cut)(vinner TD3)
 • The Dark Knight
 • Die Hard
 • Juno
 • L.A. Confidential
 • La den Rette komme Inn
 • Lord of the Rings: the Return of the King
 • Malteserfalken
 • Miller´s Crossing (vinner TD2)
 • Monty Python & the Holy Grail (vinner TD1)
 • My Neighbour Totoro
 • Oppdrag Nemo
 • Pan´s Labyrinth
 • Ponyo on the Cliff by the Sea
 • Repo! the Genetic Opera
 • Serenity
 • Singin´ in the Rain
 • Suspiria

Jeg lurer på noe mer, jeg!

Skriv spørsmålet i kommentarfeltet så svarer jeg så fort som bare det.

Lenker

Bare Film

Ikke bare film

Mine ting

Podcaster

Store Quinder og Mænd

Bloggens levetid

januar 2005 til november 2010

Sist brukte URL

https://fredut.wordpress.com/