Forfatter: Hjorthen

John Dies at the End

John Dies at the End - FUS!Søker du på John dies at the end på Filmweb får du i skrivende stund null treff. Det betyr vel at filmen basert på boka jeg akkurat har lest ferdig ikke får distribusjon i Norge. Det burde ikke overraske noen.
FUS! / 28. des. 2012 / Hjorthen

Uskyld

Uskyld - FUS!Ålreit. Ingen av Sara Johnsens tre filmer har vært perfekte. Jeg likte Vinterkyss godt, fikk aldri helt fot for Upperdog, og er fortsatt litt usikker på hva jeg egentlig mener om Uskyld. Allikevel tar jeg sjansen på å proklamere at hun i dag er vår mest interessante regissør. Hvorfor?
FUS! / 5. nov. 2012 / Hjorthen

Hushjelpen

Hushjelpen - FUS!Ja, jeg kaller den for Hushjelpen jeg, for den norske tittelen er ganske ubegripelig. The Help har blitt til Barnepiken, men de fargede kvinnene vi møter i denne filmens versjon av sektitallets Jackson, Mississippi er mer mer hushjelper enn barnepiker. Selv om de også passer barna så klart.
FUS! / 21. okt. 2011 / Hjorthen

Til Huttetuenes land

Til Huttetuenes land - FUS!I open my mouth, drawing in the breath to shout his name, and he is running, long legs like his father’s, full of health and desperation, running pointlessly.
FUS! / 3. juli 2011 / Hjorthen

Blaxploitation

Blaxploitation - FUS!Vi reflekterte ikke noe over det når vi leide filmer som Foxy Brown, Coffy, Shaft, Slaughter eller Black Fist på Bentronic på åttitallet.
FUS! / 15. mai 2011 / Hjorthen

Fast food for fjortiser

Fast food for fjortiser - FUS!Mellom to forestillinger på kinoen på søndag overhørte jeg en fyr som spurte kompisene sine om hvordan noen kunne velge å se Varg Veum – Dødens drabanter, i stedet for den femte installasjonen av Fast and Furious. Kompisene hans ble svar skyldige. De kunne ikke fatte det.
FUS! / 10. mai 2011 / Hjorthen

Mørk bomtur

Mørk bomtur - FUS!Jeg må tilstå at jeg ikke er noen stor kjenner av klassisk amerikansk film noir. En og annen film har jeg naturligvis sett, og jeg har lyst til å se mer, men i en debatt om hvilken film som er den aller beste innenfor denne sjangeren, så er jeg ikke kvalifisert til å ha en mening.
FUS! / 23. april 2011 / Hjorthen

Lille stjerne

Lille stjerne - FUS!I 1920 fant misjonæren J.A.L.Singh to barn i jungelen i India, nær en liten landsby. De ble funnet sammen med noen ulvevalper, og hadde tidligere blitt sett sammen med voksne ulver.
FUS! / 7. april 2011 / Hjorthen

Burlesque

Burlesque - FUS!Dette er ikke fullt så ulidelig som man kanskje kunne frykte. Christina Aguilera er fattigjenta fra Iowa som kommer seg til LA for å følge drømmene sine. På et eller annet vis dumper hun innom klubben Burlesque, som drives av en mumie som ligner forderdelig på Cher, bare litt mer bevegelig.
FUS! / 2. april 2011 / Hjorthen

Last Night

Last Night - FUS!La oss gå rett på spoilervarsel og referat her: Skal du se filmen og ikke vil vite hva som skjer bør du stoppe å lese allerede nå. Sånn, da kan vi begynne. Last Night handler om ekteparet Michael og Joanna. Ekteskapet deres virker å være temmelig lite lidenskapelig.
FUS! / 1. mars 2011 / Hjorthen

En uamerikansk amerikaner

En uamerikansk amerikaner - FUS!Jeg ser alle innvendingene mot Anton Corbijns film The American. Den tar seg selv langt mer alvorlig enn den enkle og ikke særlig originale historien strengt tatt fortjener. Og javisst er den langsom.
FUS! / 19. des. 2010 / Hjorthen

The House of the Devil

The House of the Devil - FUS!Okay, la oss ta en titt på ingrediensene her. Vi har en ung og sympatisk jente i hovedrollen. Førsteårs collegestudent med håpløs romkamerat så møter vi henne første gangen i det hun er på visning på en leilighet utenfor collegeområdet.
FUS! / 29. nov. 2010 / Hjorthen