Innlegg

The Secret Circle (2011–2012)

The Secret Circle (2011–2012) - FUS!Med dette innlegget har eg kuppa dei to siste plassane på FUS! med Britt Robertson-sentrerte innlegg. Denne gongen i The CW-serien The Secret Circle. Cassie (Britt Robertson) opplever eit tragisk dødsfall i familien og flyttar til Chance Harbor for å bu med bestemora.
FUS! / 29. april 2013 / Asbjørn Ness

The First Time (2012)

The First Time (2012) - FUS!The First Time er ein film i mi gate. Det er eit tenåringsdrama av den litt lette typen, inkludert komiske element. I hovudrollane har vi Dylan O’Brien (Teen Wolf) og Britt Robertson (Life Unexpected). To unge tv-skodespelarar som byrjar å bli rimeleg kjente. Det er god kjemi mellom desse.
FUS! / 26. april 2013 / Asbjørn Ness

Atlas Shrugged: Part I (2011)

Atlas Shrugged: Part I (2011) - FUS!Det Atlas Shrugged: Part I manglar av spesialeffektar du ikkje skulle lagt merke til, hentar filmen inn på god historie og gode poeng. I påvente av videolanseringa av andre del blei det eit gjensyn av denne undervurderte filmen. Han er minst like god som første gong eg såg han.
FUS! / 25. jan. 2013 / Asbjørn Ness

John Dies at the End

John Dies at the End - FUS!Søker du på John dies at the end på Filmweb får du i skrivende stund null treff. Det betyr vel at filmen basert på boka jeg akkurat har lest ferdig ikke får distribusjon i Norge. Det burde ikke overraske noen.
FUS! / 28. des. 2012 / Hjorthen

Og veien bare går og går. Og går. Når den først begynner

Og veien bare går og går. Og går. Når den først begynner - FUS!Jeg er mer glad i Tolkien, og i Peter Jackson enn de fleste. For noen år siden skrev jeg denne posten om Fellowship of the Ring, for eksempel. Men det er jo slik alle anmeldelser av THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY har begynt, så jeg skal forsøke å nærme meg den fra en annen kant.
FUS! / 17. des. 2012 / fredut

FUS!-snakk #2 12.12.2012

FUS!-snakk #2 12.12.2012 - FUS!Vår andre FUS!-snakk på Google+ hangout gikk ikke knirkefritt, men om man ser bort fra de tekniske problemene, min stadig skiftende hudfarge, og en vaskemaskin er det ganske så underholdende å se oss snakke oss gjennom et par tegneserier, Cloud Atlas og et polsk brettspill om å stå i kø.
FUS! / 13. des. 2012 / fredut

Indiefilm på Netflix: Right at Your Door (2006) og Kill List (2011)

Indiefilm på Netflix: Right at Your Door (2006) og Kill List (2011) - FUS!Først publisert på Fokalt Fortalt. Mange har forsøkt Netflix gratis i en måneds tid nå. For meg har tjenesten fungert helt greit til å ta igjen noen TV-serier og se noen få filmer jeg tidligere har gått glipp av.
FUS! / 19. nov. 2012 / Gunnar

FUS!-snakk #1 15.11.2012

FUS!-snakk #1 15.11.2012 - FUS!Vår første offisielle FUS!-snakk via Hangout på Google+ gikk på lufta i går. Tross litt tekniske problemer gikk det forholdsvis knirkefritt, og viktigst av alt; det var veldig gøy! Sjekk den ut.
FUS! / 16. nov. 2012 / Gunnar

Fringe, sesong 4

Fringe, sesong 4 - FUS!Det er noe med den første sesongen av TV-serier. Med få unntak blir de alltid stående som de beste. Dette kan komme av mange ting, men først og fremst er det nok nyhetens interesse, oppbygningen av karakterene og serieskapernes lidenskap som kommer til uttrykk.
FUS! / 12. nov. 2012 / Gunnar

Uskyld

Uskyld - FUS!Ålreit. Ingen av Sara Johnsens tre filmer har vært perfekte. Jeg likte Vinterkyss godt, fikk aldri helt fot for Upperdog, og er fortsatt litt usikker på hva jeg egentlig mener om Uskyld. Allikevel tar jeg sjansen på å proklamere at hun i dag er vår mest interessante regissør. Hvorfor?
FUS! / 5. nov. 2012 / Hjorthen

Echo og Terry Moores kvinner

Echo og Terry Moores kvinner - FUS!Denne omtalen ble først publisert på Fokalt Fortalt. For en tid tilbake kjøpte jeg den komplette samlingen av Terry Moores tegneserie Echo på Comixology.
FUS! / 27. okt. 2012 / Gunnar

Ghost Rider; Spirit of Vengeance (2011) – Hjelpe og trøste! får en forsterket betydning!

Ghost Rider; Spirit of Vengeance (2011) – Hjelpe og trøste! får en forsterket betydning! - FUS!Hjelpe og trøste! Nicolas Cage er tydeligvis misfornøyd med det å være skuespiller, for det han gjør her er intet mindre enn et karrieremessig selvmord…!
FUS! / 2. mai 2012 / Thomas D.J

I’m showing you my gun / My Uzi weighs a ton…

I’m showing you my gun / My Uzi weighs a ton… - FUS!I det Public Enemy #1 del en (eller Mesrine, eller L’instinct de Mort, kjært barn har mange oversettelser)…
FUS! / 12. feb. 2012 / fredut

TD7: ÆRESHALLEN 2011 (og semifinaler)

TD7: ÆRESHALLEN 2011 (og semifinaler) - FUS!Følgende filmer går til æreshallen for 2011. • Drive … • Aliens (med en hårsbredd) • Memories of Matsuko (på dobbeltstemmen min. Skrell!) • Black Swan … Det føles litt rart med en film i æreshallen som jeg ikke har sett, men det skal jeg få fikset rimelig snart. I kveld blir det Tinker Tailor..
FUS! / 3. feb. 2012 / fredut

Hushjelpen

Hushjelpen - FUS!Ja, jeg kaller den for Hushjelpen jeg, for den norske tittelen er ganske ubegripelig. The Help har blitt til Barnepiken, men de fargede kvinnene vi møter i denne filmens versjon av sektitallets Jackson, Mississippi er mer mer hushjelper enn barnepiker. Selv om de også passer barna så klart.
FUS! / 21. okt. 2011 / Hjorthen

Din Guide til DCs nye 52

Din Guide til DCs nye 52 - FUS!Den siste måneden har tegneseriefans fra hele verden kunne fortet seg hjem hver onsdag fra jobb for å være klar til å laste ned det siste fra DC. Endelig har et stort forlag gitt ut alt samtidig på papir og digitalt.
FUS! / 1. okt. 2011 / fredut

Varveseler, Lurendreiere og Fiskere med indistinkt Diksjon

Varveseler, Lurendreiere og Fiskere med indistinkt Diksjon - FUS!Det er mange år siden film har betydd mindre for meg. Datanerding av ymse slag har i lang tid tatt opp mer av tiden min, selv om blogging og annen nettbasert skriving generelt også har måttet vike plass for musikkjobbing denne sommeren. I år har jeg blogget om film mindre enn ti ganger.
FUS! / 20. sep. 2011 / fredut

Planet of the Apes

Planet of the Apes - FUS!I lys av den nyleg kinolanserte Rise of the Planet of the Apes tok eg steget ut og byrja eit lenge etterlengta gjensyn med Planet of the Apes-filmserien på fem filmar frå 1968-1973. Planet of the Apes (1968) Planet of the Apes har på meg ei tilrekkingskraft utanom det vanlege.
FUS! / 6. sep. 2011 / Asbjørn Ness

Thomas D.J’s Topp 10 Favorittwesterns etter 1990

Thomas D.J’s Topp 10 Favorittwesterns etter 1990 - FUS!Enhver filmblogger med respekt for seg selv, kan ikke la være å lage en liste over sine favorittwesterns.
FUS! / 15. aug. 2011 / Thomas D.J

Super 8 (2011)

Super 8 (2011) - FUS!Super 8 er eit action-kalas frå J.J. Abrams, forma etter Spielbergske grunnprinsipp. Ein underhaldande kinofilm med valdsame spesialeffektar, barn i hovudrollane og familie i oppløysing som deler av problematikken. Super 8 er ein ellevill barnefilm (aldersgrense 11 år).
FUS! / 1. aug. 2011 / Asbjørn Ness

Byen faller

Byen faller - FUS!Hva kan man si om Metropolis som ikke har blitt sagt allerede?
FUS! / 26. juli 2011 / fredut

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) - FUS!Det har gått ti år sidan Harry Potter and the Sorcerer’s Stone blei film. I løpet av dei ti åra har Emma Watson fylt minst 18 (og både 19, 20 og 21), Daniel Radcliffe har fått tredagarsskjegg, Richard Harris har gått bort og CGI-en har teke eit steg i rett retning.
FUS! / 25. juli 2011 / Asbjørn Ness

Harry Potter & The Deathly Hallows Part II (2011)

Harry Potter & The Deathly Hallows Part II (2011) - FUS!I et par dager nå har jeg grublet voldsomt over hva jeg skal skrive her, for dette har på ingen måter vært en hvilkensomhelst film man bare kan plukke fra hverandre og analysere opp og i mente.
FUS! / 18. juli 2011 / Thomas D.J

Til Huttetuenes land

Til Huttetuenes land - FUS!I open my mouth, drawing in the breath to shout his name, and he is running, long legs like his father’s, full of health and desperation, running pointlessly.
FUS! / 3. juli 2011 / Hjorthen

Les petits mouchoirs (2010)

Les petits mouchoirs (2010) - FUS!Som ein av fleire spanskdubba trailerar før eit besøk på visninga av Midnight in Paris i Madrid cirka to veker sidan, var Les petits mouchoirs – eller Little White Lies – ein av dei som vekte interessen.
FUS! / 29. juni 2011 / Asbjørn Ness

Breaking In – kortlevd pauseunderholdning

Breaking In – kortlevd pauseunderholdning - FUS!Breaking In er meir eit avbrekk frå andre seriar enn ein fullkomen serie i seg sjølv. Sju episodar betyr ikkje at det er ein miniserie, men at denne midseason-komedien fekk for dårlege sjåartal til å halde fram.
FUS! / 25. mai 2011 / Asbjørn Ness

Kate Bush: nå i farger og med lykkelig slutt?

Kate Bush: nå i farger og med lykkelig slutt? - FUS!Kate Bush var alltid en perfeksjonist, det var en av grunnene til at hun brukte stadig lengre tid på platene sine.
FUS! / 16. mai 2011 / fredut

Blaxploitation

Blaxploitation - FUS!Vi reflekterte ikke noe over det når vi leide filmer som Foxy Brown, Coffy, Shaft, Slaughter eller Black Fist på Bentronic på åttitallet.
FUS! / 15. mai 2011 / Hjorthen

Smallville

Smallville - FUS!Då eg for første gong benka meg ned framfor PC-skjermen, i ein alder av 16 år, for å sjå Smallville, var eg frelst.
FUS! / 11. mai 2011 / Asbjørn Ness

Abraham Lincoln, Vampire Hunter

Abraham Lincoln, Vampire Hunter - FUS!I sin forrige bok grep Seth Grahame-Smith tak i en verdenskjent roman, Jane Austens Stolthet og fordom. Inn i handlingen skrev han så inn noe så upassende som zombier. Zombier i Victoriatidens England høres ut som en fantastisk ide.
FUS! / 11. mai 2011 / Jacob

Fast food for fjortiser

Fast food for fjortiser - FUS!Mellom to forestillinger på kinoen på søndag overhørte jeg en fyr som spurte kompisene sine om hvordan noen kunne velge å se Varg Veum – Dødens drabanter, i stedet for den femte installasjonen av Fast and Furious. Kompisene hans ble svar skyldige. De kunne ikke fatte det.
FUS! / 10. mai 2011 / Hjorthen

UP (2009)

UP (2009) - FUS!Pixar er et navn som har blitt omtrentlig ensbetydende med begrepet kvalitetsfilmer etter filmer som Finding Nemo, Toy Story 1-2-3, The Incredibles og Wall-E, for å nevne noen.
FUS! / 8. mai 2011 / Thomas D.J

HBOs Big Love

HBOs Big Love - FUS!Å få fem år med TV-serie ned på papiret, på få hundre ord, er ei utfordring. Spesielt når serien kjem frå HBO, der mykje handlar om å skape rike og fullstendige seriar og episodar. Bill Henrickson er mormonar av typen som praktiserer fleirkoneri. Han har tre koner som han til saman har ni born med.
FUS! / 7. mai 2011 / Asbjørn Ness

Thom D.J.’s Favorittdamer

Thom D.J.’s Favorittdamer - FUS!Føler det er på tide med en aldri så liten liste her i FUS!. Og hvorfor ikke starte med en haug med talentfulle damer??
FUS! / 6. mai 2011 / Thomas D.J

The Brazilian Job

The Brazilian Job - FUS!Jeg går nok generelt altfor lite på kino. Litt rart kanskje, siden jeg driver en filmblogg, men mye av det som lanseres for tiden finner jeg på papiret uhyre lite interessant. Like fullt har jeg noen guilty pleasures, og Fast&Furious-franchisen er en av disse.
FUS! / 5. mai 2011 / Jacob

La Vie en Rose (2007)

La Vie en Rose (2007) - FUS!“La vie en rose” er historien om Edith Piaf, og hvordan hun gjennom et trøblete liv nådde toppen som Frankrikes mest folkekjære sangerinner.
FUS! / 1. mai 2011 / Thomas D.J

Tho Thor I could hardly Pith

Tho Thor I could hardly Pith - FUS!Fredut: Marvelmaskinen tikker utrettelig videre mot the Avengers, filmen der Tony Stark, Bruce Banner, Steve Rogers, Janet Pym, Natasha Romanoff, Nick Fury og de andre vi har møtt i Iron Man, Hulk og snart i Captain America omsider samles.
FUS! / 29. april 2011 / fredut

Den Store Spilleren

Den Store Spilleren - FUS!Fienden er ikke lenger hva den var. Fra Moriarty via Dracula til Fu Manchu og Cthulhu; den klassiske ondskapen var overnaturlig intelligent, uendelig ressurssterk og utydelig i sin motivasjon, ansiktsløs og allestedsnærværende; bare kjærlighet eller galskap kunne stoppe/frelse noen dem.
FUS! / 24. april 2011 / fredut

TRON Legacy (2010)

TRON Legacy (2010) - FUS!Walt Disney Pictures har for meg blitt ensbetydende med god underholdning, etter filmer som Pirates of the Caribbean, National Treasure, Prince of Persia, The Sorcerer’s Apprentice og Narnia, for å nevne noen, og da trailerne til “TRON Legacy” begynte å rulle over skjermene…
FUS! / 24. april 2011 / Thomas D.J

Mørk bomtur

Mørk bomtur - FUS!Jeg må tilstå at jeg ikke er noen stor kjenner av klassisk amerikansk film noir. En og annen film har jeg naturligvis sett, og jeg har lyst til å se mer, men i en debatt om hvilken film som er den aller beste innenfor denne sjangeren, så er jeg ikke kvalifisert til å ha en mening.
FUS! / 23. april 2011 / Hjorthen

The Passion of the Christ (2004)

The Passion of the Christ (2004) - FUS!Mel Gibson går rett på sak. Dette er det siste døgnet i Jesus’ liv. Når filmen begynner er vi i Getsemanes hage, der Jesus søker støtte hos Gud i den fortvilte situasjonen han er i. Gibson skal ha dét, filmen er annerledes enn andre filmer om Jesus. Blant annet fordi tidsrammen er mye kortere.
FUS! / 22. april 2011 / Jacob

Etter Valentine

Etter Valentine - FUS!Et ekteskapsproblem må alltid være så ekstremt på film. Konflikten må være så klar, ofte representert i et ytre problem som rusmisbruk, mishandling eller utroskap.
FUS! / 20. april 2011 / norserintrah

Spilleliste #002-003: Roskilde 2011 sidelengs

Spilleliste #002-003: Roskilde 2011 sidelengs - FUS!Det er lenge siden jeg har vært på Roskilde. Min første tur var i 2000 og selv om vannblemmene, søla og Pearl Jam-konserten med dødsfallene må kunne sies å utgjøre en minneverdig bryllupsreise var det ikke akkurat noen god festivalopplevelse.
FUS! / 19. april 2011 / fredut

A Film Unfinished (2010)

A Film Unfinished (2010) - FUS!Etter at andre verdenskrig var over, oppdaget man i et øst-tysk arkiv omlag seksti minutter med råfilm, fordelt på fire ruller.
FUS! / 11. april 2011 / Jacob

Rettferdigheten skje fyldest

Rettferdigheten skje fyldest - FUS!TV oversvømmes av serier om smarte politimenn og -kvinner som oppklarer stadig mer intrikate mysterier. Detektivene bruker all mulig slags vitenskap, ofte temmelig kvasi. Det holder ikke lenger med en staut fyr med en pistol.
FUS! / 11. april 2011 / norserintrah

Delikat donasjon: Never Let Me Go (2010)

Delikat donasjon: Never Let Me Go (2010) - FUS!Den japansk-britiske forfatteren Kazuo Ishiguro regnes av mange som en av nåtidens store britiske forfattere. Her i Norge er han ikke så kjent, og det er antagelig flere som har et forhold til James Ivorys filmatisering av “Resten av dagen” (1993), enn Ishiguros litterære forelegg.
FUS! / 9. april 2011 / Gunnar

Look Around You

Look Around You - FUS!BBC-serien Look Around You (2 sesongar, 14 episodar) eit så nedtona humorpåfunn at ein i blant stussar på om det er parodien eller det ekte, iallfall første sesong.
FUS! / 8. april 2011 / Asbjørn Ness

Lille stjerne

Lille stjerne - FUS!I 1920 fant misjonæren J.A.L.Singh to barn i jungelen i India, nær en liten landsby. De ble funnet sammen med noen ulvevalper, og hadde tidligere blitt sett sammen med voksne ulver.
FUS! / 7. april 2011 / Hjorthen