Jeg blei føkka for 150 spenn! Helligvis!

Rapport fra Garage Oslo, 09.11.10.

Dobbelkonserten med canadierene Buck 65 og Holy Fuck blir nok stående som et av de musikalske høydepunktet mine i år. Buck 65 mikser rap, stand-up, rock og country på en underholdende måte, og selv om han denne dagen virket mindre inspirert enn tidligere var det tidvis riktig så morsomt. Selv med noe slett arbeid fra lydmannen ble de nyere sangene (bl.a. Zombie Delight) framført med litt mer velvilje enn tidligere hits og Buck 65 får vist at han er en ordsamler og ordsjonglør i verdensklasse. Tydelig var det likevel at han kun var oppvarmeren for sine landsfrender i post-rock-kvartetten Holy Fuck, og opp mot lydkalaset de presterte blekner det meste.

Buck 65 på Spotify

Alt for ofte er det slik at eksperimentell rock og post-rock blir uidentifiserbar støy, og noen ganger såpass utsvevende at det grenser opp til samtidsmusikk. Holy Fuck er derimot svært rytmebasert og dansevennlig. Det forsterkes av to veldig stødige musikere i den delen av lydbildet. I den andre enden skaper de to siste bandmedlemmene elektronika uten de digitale hjelpemidlene (laptop, programmerte loops osv.) som gjerne forbindes med genren. Melodiene bringes fram bl.a. ved overstyrt vokallek, leketøysinstrumenter og en 35mm Film Synchronizer. Noe sceneshow utover småspastisk dansing var det ikke snakk om, og Holy Fuck er i bunn og grunn ekstremt introverte til å lage såpass medrivende musikk. Godt var det også å høre at lydmannen denne gangen hadde skrudd knottene sine i riktig retning for dette var så høyt at det var på grensen. Sånn bør det også være på en konsert av denne typen som beveger seg fra det utsvevende rolige til det mer kakafoniske og eksperimentelle. Når man i tillegg er så heldig at man har en kjæreste som synes Stay Lit er en skikkelig grinelåt kan man krysse av i rubrikken Årets Konsert. Introvert, men også ekstremt tett og sterkt engasjerende kan man ikke gjøre annet enn å overgi seg til Holy Fuck.

I en rettferdig verden ville Holy Fuck holdt fullstappede konsert for 750 spenn i landets beste konsertsaler.

I denne urettferdige verden holder Holy Fuck undersolgte konserter for latterlige 150 spenn på alt for små steder. Det er flaks for oss som liker å bli føkka.

Holy Fuck på Spotify

Blogg

FUS!

Dato

12. november 2010

Forfatter

Gunnar

Kategori

Musikk

Merkelapper

buck 65, holy fuck, konsert, live