Spilleliste #001: Når Blixa slår på sjarmen

Enten har du ikke hørt om Blixa Bargeld i det hele tatt, eller så har du det.

Og hvis du har det kjenner du han muligens som kunstrockgærningen fra Einsturzende Neubauten som spilte på sine egne brukne ribben mens han sang om hvor vondt det var. Eller kanskje du har sett ham som den aller skumleste i Nick Caves the Bad Seeds, et band hvor medlemmene ser så skumle ut at ingen har kødda med dem, noensinne. I mange år var Blixa Caves parhest der, du hører ham for eksempel som pappaen i the Weeping Song. Hans jobb har nå blitt overtatt av fiolinist og effektmaker Warren Ellis – han ser enda skumlere ut.

Som seg hør og bør for en mann som ofte tok Kylie Minogues rolle i Where the Wild Roses Grow har Blixa også en mykere side. På de siste Neubauten-platene har han stadig oftere tatt det musikalste helt ned og perfeksjonert den myke, lakoniske fortellervokalen sin.

Denne lille spillelista er en hyllest til den mest sexy tyske sangeren noen sinne. Den blir ganske kort, for jeg er ingen ekspert på Neubauten. Lista kan redigeres av alle, så legg gjerne til noe jeg ikke har hørt. Jeg skulle gjerne hatt med Musentango, og også die Hauts nydelige versjon av Johnny Guitar. De er ikke på Spotify, så du finner dem andre steder i denne artikkelen. Også har jeg lagt ved sykkelen hans. Mer kan man neppe forvente i syvtiden en søndag morgen.

Lalaaa. Sshhh.

NÅR BLIXA SLÅR PÅ SJARMEN (klikk for spotifylenke)

  • Einstürzende Neubauten – Blume (English Version)
  • Einstürzende Neubauten – Nagorny Karabach
  • Blixa Bargeld – one
  • Einstürzende Neubauten – Youme & Meyou
  • Einstürzende Neubauten – Salamandrina
  • Piney Gir – Blixa Bargeld’s Bicycle

Blogg

FUS!

Dato

27. februar 2011

Forfatter

fredut

Kategorier

Musikk, Spilleliste

Merkelapper

Blixa, Neubauten, Spotify