Spilleliste #002-003: Roskilde 2011 sidelengs

Det er lenge siden jeg har vært på Roskilde. Min første tur var i 2000 og selv om vannblemmene, søla og Pearl Jam-konserten med dødsfallene må kunne sies å utgjøre en minneverdig bryllupsreise var det ikke akkurat noen god festivalopplevelse.

I 2002 dro jeg tilbake, mest for å ha gjort det, og ble positivt overrasket over hvor moro det er med øl, søle og fin musikk jeg for en stor del ikke hadde hørt før.

Med comebacket mitt ni år seinere har mye forandret seg, og denne gangen skal jeg gjøre det skikkelig. Siden jeg ikke lenger er den hipsteren jeg en gang var kreves en del forskning på forhånd, og første ledd i dette er research. Denne spillelista er et resultat av en gjennomgang av alt som til nå er annonsert som høres rimelig interessant ut (dvs. band fra spennende steder og/eller med morsomme navn), og som jeg ikke hadde hørt om før. Ingen P.J. Harvey eller Iron Maiden her, altså. Jeg hørte på rundt førti band, og etter å ha silt ut en enorm mengde trist daudmetall ble dette resultatet.

ROSKILDE 2011 SIDELENGSJeg tror at jeg allerede nå kan spå at den sjukeste konserten på Roskilde 2011 blir CONGOTRONICS vs ROCKERS feat. KONONO N°1, DEERHOOF, KASAI ALLSTARS, JUANA MOLINA, WILDBIRDS & PEACEDRUMS and SKELETONS. Congotronics er tradisjonelle kongolesiske rytmer blandet med eksperimentell elektronikk, i hovedsak fordi musikerne brukte skrap til å bygge eget utstyr, og digget lyden det laget. Til Roskilde kommer de to viktigste Congotronics-bandene; Konono N*1 og Kasai All Stars, og skal spille sammen med en drøss indie-eksperimentalister fra flere kanter av kloden. I tillegg til de sannsynlige store mengdene med blikkskrot på scenen er det så mange folk som skal på her at de får få sin egen spilleliste:

CONGOTRONICS vs ROCKERS feat. KONONO N°1, DEERHOOF, KASAI ALLSTARS, JUANA MOLINA, WILDBIRDS & PEACEDRUMS and SKELETONS.

Sees vi der?

Blogg

FUS!

Dato

19. april 2011

Forfatter

fredut

Kategorier

Musikk, Spilleliste

Merkelapper

roskilde, spilleliste, Spotify