Tordendomen VI: første runde, pulje 3

Jepsipepsi, slik gikk pulje 2:

09) 4-4, og Puppedamene slår ut Avatar på min dobbeltstemme. Skrell!

10) 1-7, klar Kick-Ass. Hvordan går Kickass mot Scott Pilgrim, mon tro?

11) 7-0 Facebook

12) 3-6 og klar Freaks, til tross for topoenger til Asbjørn. Noen burde summere topoengerne for å se hvem som EGENTLIG vinner Tordendomen.

13) 4-2, og nesten at Yatterman gikk videre. Yikes.

14) 6-2 og en av de klareste topoengerne i Domens historie til Fru Ut.

15) 5-5, en dobbeltstemme hve vei (til Cap og til Tor Andre). Toy Story sniker seg videre på dobbeltstemme.

16) 4-2 McDull snubler seg videre. Kanskje førstefilmen hans (som er bedre) omsider fortjener en tur i Katatkombene også? Den har vært nederst på reservebenken i noen år nå…

Pulje 3

Etter en relativt mainstream runde 2 er vi tilbake blant obskuritetene her, med to filmer fra det Afrikanske kontinent og en fra Indonesia. Lykke til. Et lurt tips er å søke på filmtittelen på youtube; det er veldig sjelden man ikke finner en trailer der.

17) The Milky Way vs. Fantasia

To filmer med metafysikk på roterommet, Bunuel vs. Disney. Lett match for franskmannen i mange sammenhenger, men ikke her. Disneys mest kunstnerisk ambisiøse film fortjener en egen post på Fus!, men nå har jeg startet på den tre ganger og ikke blitt ferdig, så det får være til en annen gang.

18) Born of Hope vs. Centurion

Born of Hope er en svulstig men veldig vellaget Ringenes Herre-fanfilm om Aragorns fødsel. Centurion er Neil Marshall (Descent, Centurion, Dog Soldiers)s siste og vel også svakeste, om Romerske legionærer med gærne skotter i hælene. Litt vanskelig dette faktisk, men jeg tipper Centurion tåler andre titt bedre.

19) Son of Man vs. A Serious Man

Auauau. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stemme mot Son of Man (Som altså er Katakombefilmen om Jesus som vokser opp i et krigsherjet fiktivt afrikansk land og er aldeles nydelig) i første runde, men Coenbrødrenes siste var rett og slett sjokkerende bra, en av de fire-fem beste filmene deres.

20) Black Dynamite vs, Andanggaman

Andaggaman er fra Elfenbenskysten eller noe sånt og forteller historien om slavehandelens afrikanske opphav på særs realistisk vis. Black Dynamite er en blaxploitationparodi som handler om en verdensomspennnde sammensvergelse for å krympe tissetassene på gutta i ghettoen. Tihi. DynaMITE!

21) Sparrow vs. Shutter Island

Sparrow er vår venn Johnnie To i finfin form, og i både romantikk- og krimmodus samtidig. Mitt førstedatefilmforslag for 2010. Shutter Island var bedre enn Inception i min bok, så den må nesten få den.

22) Thirst vs. Tomme Tønner

Thirst, A Serious Man, My Son, My Son…, Scott Pilgrim og the Social Network var de fem beste filmene jeg så i år. Så Parks siste slår den egentlig ganske teite (men litt morsomme) Guy Richie-pastisjen ned i støvlene.

23) The Naked Kiss vs. Inferno

Jeg stjal the Naked Kiss fra Hjorthen på Katakombene for et par år siden, og fikk omsider sett den i romjula; det er en Samuel Fuller-film om en prostituert som prøver å starte et nytt liv. Siden det er en Fullerfilm inneholder den mord, pedofili, rare drømmeaktigsekvenser, småbarn som synger skumle sanger og moralsk ambivalens. Inferno er Argentos oppfølger til Suspiria. Siden det er en Argentofilm inneholder den rar musikk, fine kameraføringer og mennesker som blir drept ganske sakte.

Fine saker, med andre ord. Stemme til Fuller.

24) Belle De Jour vs. Opera Jawa

Bunuels mest kjente spillefilm handler om Catherine Deneuve som finner ut at hun er litt pervo, til de fleste menn i Paris’ store glede. Klassiker. Opera Jawa er en veldig fin Indonesisk operamusikalting som forteller historien om Rama og Sita, på en måte. Tror jeg litt motvillig må gå for klassikeren her.

Hey ho…

Blogg

FUS!

Dato

5. januar 2011

Forfatter

fredut

Kategori

Tordendomen