TRON Legacy (2010)

Walt Disney Pictures har for meg blitt ensbetydende med god underholdning, etter filmer som Pirates of the Caribbean, National Treasure, Prince of Persia, The Sorcerer’s Apprentice og Narnia, for å nevne noen, og da trailerne til “TRON Legacy” begynte å rulle over skjermene, skjønte jeg at noe helt spesielt var i vente.

Og jeg fikk rett. Da den originale “Tron” kom i 1982, var den en banebrytende film innen en helt ny form for digital filmproduksjon, og har stått seg som en udødelig klassiker i nærmere tredve år. Det er klart at når man lager en oppfølger 28 år etter, så skapes en viss forventning; Man forventer effekter som er hinsides det normale, og man forventer mer av selve filmen i sin helhet. Det er lett, i forhold til den originale, å være forbauset over hvor utrolig godt denne er laget til å være 1982, men selv klarte jeg ikke å unngå å bli like overrasket over “Legacy”, til tross for hvor vant man er til dagens teknologi.

Når det er sagt, er “TRON Legacy” en klassisk Disneyproduksjon. Det pøses på med fart og spenning, det spares ikke på kruttet i forhold til hvor langt man kan tøye grensene for det visuelle, det er den klassiske goodguy/badguy-konflikten, og det hele ender opp i en visuell berg- og dalbanetur som setter deg på tuppen av setet. Filmen er tro mot sin forgjenger, og faller aldri i fellen for å bli en unødvendig oppfølger. Helhetsinntrykket jeg sitter igjen med, er at det er en film som er laget for å underholde, og som klarer nettopp dét. Karakterene er der, uten å gjøre annen spesiell nytte for seg enn å føre handlingen framover. Vi får aldri noen dype karakterskildringer, men det er heller ikke nødvendig ettersom det er det enorme digitale universet som har fokus, og det faktum at de er fanget i en digital verden. Forholdet mellom far/sønn får akkurat nok fokus til at det ikke blir for mye, og det passer bra i en slik sammenheng.

Fantastiske effekter, storslåtte actionscener, og så Jeff Bridges da. Det er en cocktail som ikke kan ta feil. Så fiks deg en stor skål med popcorn, sett deg i godstolen, sett i denne filmen, og du har to gode timer underholdning foran deg.

Blogg

FUS!

Dato

24. april 2011

Forfatter

Thomas D.J

Kategori

Film

Merkelapper

Disney, Jeff Bridges, TRON Legacy

Les mer

Forrige:
Den Store Spilleren

Neste:
Mørk bomtur