UP (2009)

Pixar er et navn som har blitt omtrentlig ensbetydende med begrepet kvalitetsfilmer etter filmer som Finding Nemo, Toy Story 1-2-3, The Incredibles og Wall-E, for å nevne noen.

Mye av dette er takket være deres unike evne til å koke opp fantastiske historier, ikledd lun og god humor som gjør at voksne så vel som barn storkoser seg med disse filmene. Og er det Oscarutdeling, og det har kommet en Pixar-film i løpet av det forrige året, kan man nærmest banne på at denne stikker av med den gjeve gullmannen. Pixar har kort fortalt forstått hva som må til for å lage filmer som rører så og si alle mennesker, og i 2009 gjorde de det nok en gang med den strålende animasjonsfilmen “Up”.

Det er lett å omtale “Up” som nok en fantastisk Pixarfilm, men selv føler jeg det ikke yter den nok rettferdighet. “Up” er i mine øyne også en fantastisk opplevelse! Den dype kjærlighetshistorien er nok mer enn barn kan forstå, men Pete Docter, Bob Peterson og Thomas McCarthy formidler denne historien så levende, at mens barn koser seg med spenningen med reisen, sitter voksne igjen med en tåre i øyekroken for alt hovedpersonen gjør for å hedre minnet om sin avdøde kone. Det er en sann fryd å se på, og i løpet av drøye halvannen time blir vi tatt med på en reise gjennom scener som får oss til å gråte, le, og bite tenner i spenning, om en annen.

“Up” er kort sagt nært ved å være den perfekte animasjonsfilm med sin fantastiske historie og glimrende regi. Det er en film som rører langt inni hjerterota, og som man kan se om igjen, og om igjen, og om igjen. Adventure is out there! Og det heter “Up”…

Blogg

FUS!

Dato

8. mai 2011

Forfatter

Thomas D.J

Kategori

Film

Merkelapper

animasjonsfilm, Pixar, Up

Les mer

Forrige:
Fast food for fjortiser

Neste:
HBOs Big Love