Lonesome Jim + Romance & Cigarettes + Hail, Caesar!

Det ene leder til det andre...

Jeg er stor fan av Steve Buscemi. Primært som skuespiller, men nå har han vist seg å være en svært så habil regissør også. Hans debut som regissør, Trees Lounge [IMDb], er en liten perle og også den oversette Animal Factory [IMDb] er fantastisk bra. I tillegg har han regien på et par fantastiske episoder av The Sopranos [IMDb], inkludert manges favorittepisode Pine Barrens. Nå er han klar med sin tredje film som regissør, Lonesome Jim (tidligere nevnt av gbang her), med Casey Affleckog Liv Tyler. Den har allerede rukket å bli en festivalfavoritt, og jeg håper det ikke blir altfor lenge til jeg får muligheten til å se den. Traileren ser du her og det har også dukket opp to filmklipp.

Apropos Buscemi og The Sopranos...

En annen skuespiller jeg respekterer er John Turturro som også har to filmer bak kamera på samvittigheten, nemlig Mac[IMDb] og Illuminata [IMDb]. Nå er hans nyeste film, Romance & Cigarettes, endelig klar. Den kan skilte med navn som James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet, Steve Buscemi og Christopher Walken. Sterkt! Det beste av alt er at det ifølge IMDb er en "down-and-dirty musical". Man kan si hva man vil om musicals, men en musical med en så bra samling av skuespillere må bare bli bra. Den har ingen trailer ennå, men det har dukket opp et klipp fra filmen med Sarandon og Walken. Filmen har kinopremiere i Norge 25. november. Den er forøvrig produsert av Coen-brødrene, noe som bringer meg til neste del av denne posten.

George Clooney har nemlig bekreftet at han skal spille i brødrenes neste film Hail, Caesar!. Filmen avslutter den såkalte "idiot-trilogien", som består av O Brother, Where art Thou? og Intolerable Cruelty. Filmen handler om en teatergruppe på 20-tallet som skal sette opp Shakespeares Julius Caesar. Nå må jeg innrømme at jeg har mistet mye av respekten for Coen-brødrene. Nevnte Intolerable Cruelty var direkte krise og nyinnspillingen av The Ladykillers vil jeg ikke en gang nærme meg. Vi får bare håpe de finner veien tilbake til de gode gamle dager hvor de kunne overraske oss med fantastiske filmer som Barton Fink og Big Lebowski. Hail, Caesar! er fortsatt bare på planleggingsstadiet.

Blogg

Gjemmestedet

Dato

8. september 2005

Forfatter

djtokyoboogie