Smådrypp

Jeg er den stolte eier av en bok. Den heter X-rated: Adult movie posters of the 60s and the 70s.

Gjennom boingboing ble jeg oppmerksom på at boken også har en nettside. Er du, som jeg, interessert i filmens naive skyggesiden på 60-tallet er denne et must. Ingen tekst, bare store flotte gjengivelser av noen av de styggeste, men også innovative filmplakater noensinne. Sjekk ut nettsiden for et innblikk.

Vi holder oss på skyggesiden og peker i retning av denne siden som har samlet en rekke underholdende trailere fra gamle B-skrekkfilmer. Nyt traileren til The Pit and the Pendulum, en rekke med Abbot and Costello-titler og ikke minst Earth vs. the Spider. Non-stop moro!

Jeg sitrer i spenning over Tim Burtons nye helaftens animasjonsfilm Corpse Bride. Akkurat passe dyster, i perfekte fargetoner og med Burtons sedvanlige smånaive gotiske grotesque. Nå er den offisielle traileren å se. Herlig!

JoBlo har en rekke med postere til Terry Gilliams eventyr om The Brothers Grimm. De ser eventyrlige ut ;-)

Takashi Miikes siste "hit-or-run"-tittel er en skrekkelig spøkelseshistorie, Yokai Daisenso, som tydeligvis har fått den noe spontane internasjonale tittelen Big Spook War. Som vanlig vet man aldri om denne mannen treffer gull eller bajs, og hans uregelmessighet samt hyppighet kan vel best beskrives som revolver-regi. Filmens webside har blitt oppdatert og en ny trailer finner du her.

Den gamle luringen, revitalisten og innovatøren Seijun Suzuki er i vinden som aldri før (ryktene om en norsk DVD-boks i løpet av juli er ennå ikke bekreftet men jeg håper. Åååååå som jeg håper...). Mer produktiv enn på 20 år er han også. Sist med Princess Raccoon som virker som en smart liten musical. Her er traileren som twitch har snappet opp fra et ypperlig nettsted ved navn Asian Trailer.

Apropos twitch. De ettersøker nye skribenter. Jeg har nok med mitt eget nettsted, men dersom noen er interessert i bidra med nyheter fra Skandinavia og Norge spesielt er dette en unik mulighet til å bidra på en av nettets mest oppdaterte og filminteressante sider. De har tidligere vært svært så interessert i bl.a. vår egen Aksel Hennie og UNO. Se her.

The Independent lar utvalgte regissører plukke sine 10 favorittfilmer. Jeg elsker lister og leser villig i vei. Av folk som bidrar kan nevnes Tarantino, Tim Robbins, og Jim Jarmusch. Av en eller annen grunn vises ikke siden riktig, dvs. med masse HTML-koding i teksten. Håper de retter dette slik at den blir mer leselig etterhvert. Moro og interessant er det likevel, og jeg kan ikke annet enn å oppfordre våre lesere til å legge inn sine lister i en kommentar. Og her håper jeg på mange kommentarer!

Blogg

Gjemmestedet

Dato

8. juli 2005

Forfatter

gbang