Terkel i Knipe

Til min store glede ser jeg at den danske animasjonsfilmen Terkel i Knipe endelig kommer opp på norske kinoer.

Ikke før den 22. juli dog, men denne er vel verdt å vente på. Selv sitter jeg på en fantastisk 2-disc DVD (takk igjen, Henrik!) fra Danmark der den har vært utgitt en god stund. Filmen var en del av programmet ved animerte dager i Fredrikstad i fjor. Den fikk en del omtale etter at flere skoler i Fredrikstad nektet å vise den for niende- og tiendeklassinger fordi den inneholder vold og banning, og de var redde at de ikke ville forstå ironien. Herregud, sier nå jeg. Synes vi må ha mer tro på de unge enn det. Fillmen handler om unge Terkel som, tittelen tilsier, kommer i en vanskelig knipe. Han mottar plutselig en rekke drapstrusler som ser ut til å komme fra hans beste venn, Jason. Filmen er i finfin 3D animasjon.

Den er intet mindre enn fantastisk morsom og vi får håpe den dukker opp i samme DVD utgaven her til lands. Den finnes faktisk på cdon.com men den koster selvfølgelig over 200,- så regn med litt ekstra hvis du vil kjøpe den der. Det blir nesten billigere å reise til Danmark og kjøpe den der. Og hvis du skulle befinne deg i Danmark, vær ikke i tvil: Løp og kjøp, som det jo heter.

Oj, det glemte jeg nesten. Den har jo en hjemmeside som dessverre har blitt strippet ned noe siden sist jeg var der. Men det er uansett noen trailere og sjekke ut.