The Day After Tomorrow (2004)

day_after_tomorrow.jpgPersonlig digger jeg denne filmen. Hvorfor, aner jeg ikke! For objektivt sett, så er den i grunnen temmelig lavpannet og teit...! Oooh! Verden havner i en ny istid fordi vi mennesker har vært så teite med verden, noe som har ført til global oppvarming og nedsmelting av polene. Joa, vi har et problem med global oppvarming og sånn, men at det fører til en ny istid..?? Neppe!
Roland Emmerich bruker en temmelig dyr måte å si til resten av verden at vi må passe på miljøet. Hadde det ikke vært nok med et lite avisintervju??
Og så er filmen stappfull av eldgamle klisjeer som f.eks det at ÉN mann MÅ absolutt trosse naturkreftene for å redde sønnen sin, de høye herrer i regjeringen som absolutt ikke vil høre på ekspertene før det er for seint, gutten som til slutt får jenta han vil ha, folk som ofrer seg for at andre skal overleve, og ikke minst den klissete moralen: "Oi! Se så klar lufta er!" når alt er over...

Men det er noe positivt også. Effektene er til å ramle ut av sofaen av! Fabelaktige! Musikken er herlig, og regien er relativt grei. Roland Emmerich kan det der med å lage underholdende filmer i hvert fall, selv om det skranter litt med skrivinga til tider! Du slipper å kjede deg. Skuespillerne gjør en grei jobb, men så forventer man ikke så mye av dem heller i en slik film, for her er det kun underholdningen som teller.
Så sånn totalt sett, siden jeg personlig synes denne filmen er knallspennende, men at storyen er såpass teit og full av klisjeer, så må jeg være såpass objektiv og si at den ikke får mer enn midt på treet hos meg.

5/10

Day_After_Tomorrow_USA_2004_B01.jpg

"Fordømrade nabo Jenssen! Nå har'n glemt å skru av krana på kjøkkenet igjen!"

Blogg

Jaqo's Filmblogg

Dato

4. april 2007

Forfatter

Thomas D.J

Merkelapper

Anmeldelser, DVD