Benjamin Button – Criterion og Blu-ray!

button1.jpg

The Curious Case of Benjamin Button er klar for det amerikanske Blu-ray- og DVD-markedet, men det virkelig interessante her er at filmen ifølge Yahoo Movies (og andre kilder) lanseres i en 2-disc-utgave med over 3 timer ekstramateriale (blant annet en dokumentar om den kreative prosessen rundt selve adapsjonen, de produksjonsmessige utfordringene, naturligvis med et omfattende innblikk i det banebrytende arbeidet bak de Oscar-vinnende visuelle effektene, kommentarspor ved regissør David Fincher m.m.), i en Criterion Limited Edition (!).

Det er ikke akkurat hverdagskost at en splitter ny film lanseres direkte på Criterion. Jeg har ikke funnet noen offisiell bekreftelse på criterion.com, men nyheten kommer fra flere kilder og virker å være pålitelig nok. Cinematical har også coveret. Hva betyr dette? Markerer dette et vendepunkt for Criterion? Er Benjamin Button allerede å betrakte som en moderne klassiker?

Selv klarte jeg aldri å leve meg så mye inn i filmen som jeg håpet, og enorme forventninger ble vridd over i lettere skuffelse. En litt for lang og følelsesløs film, men helt fantastisk å hvile øynene på, og et ganske fint eventyr tross alt. Litt usikker på om jeg ønsker å se selve filmen igjen med det første, men et grundig stykke ekstramateriale lokker. Ergo; til en gunstig pris finner nok denne utgaven en plass i samlingen. Lansering er for øvrig 5. mai.